Stația de Sortare Deșeuri Reciclabile

Înființarea halei de sortare a avut drept scop de a asigura tratarea corespunzătoare a deșeurilor menajere și industriale colectate separat din județul Covasna

Stația de sortare permite separarea deșeurilor reciclabile colectate, pentru a atinge obiectivele privind reciclarea prevazute de legislația în vigoare. Procesul tehnologic se realizează prin sortarea mecanică și manuală cu atenție a deșeurilor colectate separat, pentru a fi transformate în materie secundară și pentru introducerea lor în circuitul industrial, pentru economisirea resurselor naturale și de energie.

Suprafața de bază a halei de sortare este de 1560 mp, fiind o hală închisă realizată pe structură metalică ușoară și este compusa din următoarele structuri funcționale:

 • zonă de recepție cu o capacitate de depozitare de 35to/zi;
 • zona de depozitare materii prime secundare cu o suprafață de cca. 300 – 350 mp;
 • zonă de depozitare deșeuri balotate 800 mp;

Stația de sortare are o capacitate de 11,000 t/an, ce cuprinde: benzi transportoare de alimentare și de sortare, buncăre de primire, desfăcător de saci, instalație de filtrare și ventilație, cabina de sortare, cabina de sortare climatizata, separator magnetic, containere pentru materialul sortat, containere pentru depozitare, presă automată de balotare cu perforator PET, tablou de automatizare, echipamente mecanice și electrice aferente stației de sortare.

Deșeurile reciclabile sunt selectate cu mare atenție pe sortimente, culori  și compoziție. Acestea includ următoarele categorii:

 1. flacoane PET
 2. folie
 3. materiale plastice de diferite tipuri
 4. hârtie
 5. carton
 6. doze de aluminiu
 7. sticlă
 8. deşeuri mixte valorificabile energetic, etc.