Stația de epurare levigat și ape menajere

Complexul de epurare din cadrul CMID este proiectat și executat astfel încât să oferă o soluție completă de stocare a levigatului, tratare a acestuia, depozitare a apei epurate și eliminare a reziduurilor obținute în conformitate cu prevederile legale.

Levigatul este un lichid care, trecând printr-un material solid, a extras substanțe dizolvate sau în suspensie din materialul respectiv. Este un termen tehnic utilizat pe scară largă în domeniul științei mediului, în sensul specific de lichid care a percolat un depozit de deșeuri, dizolvând sau antrenând substanțe nocive pentru mediu din materialul prin care a trecut.

Levigatul brut este considerat agresiv, coroziv și dăunător mediului înconjurător.

Levigatul generat pe depozit este colectat prin intermediul stratului de drenaj al sistemului de baza al celulei în care sunt instalate tuburile de drenaj, apoi este transportat prin conducte la stație de epurare unde este purificat prin osmoză inversă.

Principiul de osmoză inversă:

epurare

Prin sistemele de Osmoza Inversa se obține asa numită apă pură, fiind filtrate pană la 98% din impuritățile organice și anorganice, cu grosimi de pana la 0,0001 microni.