Door to Door Sfântu Gheorghe

S.C. ECOBIHOR S.R.L împreună cu societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe a întrodus experimental colectarea separată a deșeurilor reciclabile în sistem door-to-door. Măsura are ca scop creșterea cantităților de materiale reciclabile colectate, concomitent cu stimularea cetățenilor care se implică în recuperarea lor.

Sunt montate niște boxe de depozitare la intrarea în mai multe blocuri, unde fiecare familie poate depune pubele sau sacii cu deșeurile selectate, acestea fiind cântărite zilnic.Sistemul este construit într-o structură cu încuietoare montată ca structura suspendată (în perete) sau montat în structură individuală ( în picioare), cu rafturi separate pentru fiecare locuință, pentru a asigura beneficiarilor colectarea separată a deșeurilor.

Noul sistem este destinat pentru locuitorii blocurilor cu una sau mai multe scări (comunității mici), fiind eficient pentru valorificarea deșeurilor reciclabile, precum și pentru excluderea accesului persoanelor neautorizate la locurile de depozitare al deșeurilor.